Január 28.-án lesz 1 teljes éve, hogy minden hónap utolsó hétvégéjén az Auditalálkozó.hu szervezésében megrendezett márka típusainak a klubtalálkozóira kiszoktam látogatni, és ott fotózgatni a tulajdonosok szebbnél szebb, és karbantartott állapotú autóit fotózgatni, viszont eddig még egyszer sem írtam róluk élménybeszámolót, de lehet itt lenne az ideje néha néha írni róluk maximum néhány sort, hiszen sokkal több van az Audi márka, és a közössége mögött, mint ahogyan azt sokan csak kívülről látják.  

Első sorban szeretném leszögezni, hogy az a fiatal réteg aki egy használt Audit vásárol, az nem feltétlenül egy beképzelt felvágós hülye gyerek, hanem egy olyan személy aki nem akar állandóan karosszérialakatoshoz járni (Mercedes-Benz), de az idővel előkerülő hengerfej problémás márka (BMW) tulajdonosa lenni, így inkább egy kettő közti lehetőséget választ. Ezen személyeknek azért is az Audi nyújt arany középutat mert elsősorban szintén egy német prémium márka, ráadásul a VW konszern tulajdonában van, mindemellett fenntarthatósági szempontból az egyik legjobb alternatíva, hiszen nem kell végtelenségig bütykölgetni hogy az ember élvezni is tudja a vele való utazást, és a még kényelmes autózási élményt is nyújt. Ja és mindemellett szinte potom pénzekért lehet hozzá meghibásodó alkatrészeket beszerezni. Most  hogy ezt letisztáztuk, akkor vágjunk is bele az élménybeszámolóba.

Az október végi klubtalálkozó szervezési pont utolsó részleteit a HUN B6 Club egyik adminjával beszéltem meg még péntek késő délután, hiszen másnap vele utaztam le a Győri találkozóra, mert én még ugye jelenleg autó híján vagyok. Így hát szombat reggel felvett engem a Puskás Stadion-nál, és ezt kővetően átmentünk az első találkozási ponthoz, ami az M1 autópálya Sasfészek volt, mivelhogy a többiekkel innen gurultunk le konvojban Győrbe, hiszen most ott volt az Audi A4/S4 B6 tipusnak a szezonzáró összeröffenése.

IMG_7828

Persze a történethez az is hozzátartozik, hogy én életemben először vettem részt csoportos vonulásban, és meg kell hagyni, hogy nagyon nagy feelingje van az egésznek, úgyhogy az autópályán, előttünk és mögöttünk olyan arcok haladnak velünk, akik szintén ugyan azt a típust hajtják, az meg csak pláne hogy közben még fotókat is lőhetek róluk. Mellesleg hatalmas köszönet a Porsche Győr-nek, akik az egész helyszínt biztosították a klubtalálkozóra számára. Viszont odafelé menet párszor elkapott minket az eső egy kisebb dózisban, de a kezdetleges csapadéktól eltekintve szerintem egy igazán remek időjárást fogtunk ki az egész szombati klubtalálkozóhoz.

IMG_7844

Porsche Győr parkolójába érve aztán már láttuk hogy jó páran összegyűltek a helyszínen és szinte csak ránk várnak, később azért egy páran még csatlakoztak hozzánk, de összességében 30 személy és 22 autóval rendelkező Audi A4/S4 B6 fanatikus személy jött össze ezen a Győri szezonzáró szezonzáró talin. Hozzá kell tenni, hogy ez szerintem nem akkora baj, mert lehet hogy korábban többen jelezték előzetes részvételüket a csoportban, de azért így is megvolt a családias jó hangulat, és mindenki másnak talán jóval könnyebb volt az új arcokat közelebbről is megismernie, mintha még többen lettünk volna.

IMG_7879

Aztán olyan 11 – 12 óra között aztán elkezdtünk becsorogni a Porsche Győr Audi szalonjába, hiszen kint az őszi időjárás elég hűvösre vette a figurát, bent meg mondjuk ki őszintén jó meleg volt, és ha már úgyis a hazai Audi gyártás hazájában lehettünk, akkor miért hagyjunk ki egy ilyen lehetőséget hogy picit jobban is szemügyre vehessük az újabb modelleket és típusokat.

Ám mivel hivatalosan csak 13.00 óráig lehettünk ott a helyszínen, ezért már 12:45kor a főszervezők kihirdették azt az 5 győztes autót amelyiket úgy találta a találkozón résztvevő közönség hogy a számára igencsak tetszik. Viszont egész szavazásdiban volt egy olyan csavar, hogy mindenki kapott egy-egy voks cetlit, amire először is rá kellett írnia a saját nevét, majd két olyan autónak megadni a rendszámát, amit 1-10ig pontoznia kellett, és a 2 autóra összesen 20 pont volt adható, így a végső összesített eredmények 116 – 113 – 104 – 83 – 58 volt, és az az 5 autótulaj aki ezeket a pontokat kapta, azt a főszervezők még egy-egy serleggel is jutalmazták, hozzá kell tenni hogy mind 5 díjazott verda kiérdemelten lett a szezonzáró találkozó győztese, mert a tulajdonosaik láthatóan sok energiát és időt belefektettek hogy úgy nézzenek ki ahogy ők azt megálmodták.

IMG_8041

A találkozó után páran aztán még átmentünk kajálni a Győri Árkád mögötti Sultán nevű pizzériába, de azért a legtöbben leszakadtak tőlünk, mivel azért voltak akik elfáradtak a tali végére, meg máshol is még jelenésük volt aznap. Azt viszont meg kell hagyni hogy a fent említett pizzéria tényleg megérte minden pénzért, mert nagyon finom a gyrosuk, és ahhoz képest hogy az ott dolgozó lányok nem számítottak hirtelen ennyi vendégre ahányan betértünk hozzájuk, még így sem kellett annyit várnunk hogy elég tolják a hamit, mint az ilyenkor szokásos és fellépő megnövekedett várakozási idő, szóval tényleg le a kalappal előttük hogy így bírták a rájuk nyomódó pörgést.

Minek után mindenki elfogyasztotta az általa megrendelt ételt, már tényleg haza felé vettük az irányt, és érezhetően sokkal kevesebben tértünk rá a Budapest felé tartó autópályára, mint ahányan lementünk Győrbe, de még 3 darab (megjegyz. 2 avant és 1 sedan) B6 Audi is tudott egy afterparty féle levezető cruisolást csapatni az M1 autópályán, persze csakis ésszel.

Mindent összevetve egyáltalán nem bántam meg hogy az egy napra eső Audis találkozók közül a Győrit választottam, sőt külön köszönet a sofőrömnek Safetycar Attilának, hogy oda és vissza felé mellette ülhettem a navigátor ülésben, és persze hogy meghívást kaptam általa erre a családias hangulatú szezonzáró HUN B6 találkozóra, és egyúttal bízom benne hogy jövőre lesz még folytatása a tegnapi napi összejövetelnek.

Chris May
Rambling Flow / Rambling Lens
https://ramblingflow.wordpress.com/2017/10/29/szezonzaro-audi-hun-b6-talalkozo-a-porsche-gyor-telephelyen/